Hoppa till innehåll

Varukorg

Laddar…

Etcetera Easy Chair - Zink Grey

27 800 SEK

Laddar…
Specifikation

Etcetera designades 1970 av Jan Ekselius och har sedan dess ofta fått stå som en ikon för 70-talets formgivning. Än idag är efterfrågan på Etcetera stor och serien företräds med jämna mellanrum bland världens främsta auktionshus för design. I ett unikt samarbete mellan Artilleriet och formgivaren Jan Ekselius återupptar Artilleriet nu originalproduktionen av Etcetera. Fåtöljen med sin karaktäristiskt organiska design är en del av design tradition, garanterad att höja nivån på varje miljö där den placeras.

Material:
Organisk bomullsvelour, stål, elastiska band

Ursprung:
Handtillverkad i Sverige

Mått:
W: 63cm D: 76 cm H: 68 cm

Övrigt:
Avtagbar klädsel

Kunskapen och erfarenheten från originalillverkningen har tagits tillvara under arbetet med produktionen av Etcetera. Tillsammans med hantverkare med erfarenhet av Etcetera hos J.O. Carlsson och Forsbergs i Småland har tillverkningen återupptagits för att möta absolut högsta klass av kvalitet och hållbarhet i produktionen. Tillverkningen av Etcetera vittnar om ett genuint hantverk, en äkta kärlek till möbeln och en unik yrkesskicklighet.

Möbelserien Etcetera består av tre delar: Armchair, Loungechair och Stool, och finns initialt i nio färger.

Varumärket

Med sin unika design och oöverträffliga komfort har Etcetera-serien erövrat designvärlden sedan 1970-talet så den designades av den svenska formgivaren Jan Ekselius. Som student på the Royal College of Art, där han studerade Industrial Design Department, experimenterade Ekselius med metallrör och tyg. Inspiration fann han från naturens organiskt  flödande former och resultatet blev den ikoniska Easy Chair. Stolen visade han upp som del av hans examensutställning och den blev en omedelbar succé. 

I detta unika samarbete mellan Artilleriet och Jan Ekselius har Artilleriet nu återupptagit originalproduktionen av dessa designklassiker. Producerad med gediget och imponerande hantverk, med noga öga för detaljer är vi stolta att säkerställa dess fortsatta närvaro i hem världen över. Etcetera serien är en del av svensk designtradition och lyfter inredningen samtidigt som den är otroligt välkomnande med tanke på den otvivelaktiga komfort den erbjuder.