En hudvårdsfilosofi

Huden är det filter genom vilket vi sovrar och absorberar allt det som omger oss. Förändringar i klimatet, avgaser, mediciner och andra stressfaktorer för huden upprör dess känsliga sammansättning och kan medföra oönskade förändringar. Huden är genomtränglig och lika kvicksilversnabb som vårt humör.Aesops filosofi är att vårda, skydda och inte oroa sig i onödan. Den baserar sig på insikten om att hudens välmående är en produkt av återfuktning, näring och skydd genom omsorgsfulla ritualer.

Aesop står för ett sortiment av enastående produkter för hud, hår och kropp.

De botaniska ingredienser som utgör grunden för varje produkt ger ett resultat av högsta kvalitet med bevisade effekter. Produkterna är framtagna med samma omsorg om detaljer som kan tillämpas i alla delar av livet, med hänsyn till en mångfald av behov, årstidernas växlingar och miljöförhållanden. Artilleriet presenterar ett urval med rekommenderade hudvård-, kroppsvård- och hårvårdsprodukter från Aesops sortiment - En produkt för varje ändamål, och bäst av allt - de passar nästan alla typer av hud och hår. Här nedan finner du våra utvalda produkter med tillhörande instruktioner, tips och fakta från Aesop själva. I vår webshop finner du alla produkter under kategorin Kroppsvård.

HUDVÅRD

Frisk och välmående hud är resultatet av en balanserad livsstil, noggrann rengöring och lämplig återfuktning. Genetiska och hormonella faktorer spelar också roll för hudens utseende, liksom klimatet och föroreningar, vilket betyder att det krävs noggrant övervägande för att välja de bäst lämpade hudvårdsprodukterna.

Det finns en mängd olika faktorer att överväga för att identifiera din hudtyp. Här presenterar vi en överblick över de tre vanligaste hudtyperna – torr hy, fet hy och blandhy – och deras karaktäristiska egenskaper. Att lära känna din hys egenskaper hjälper dig att hitta en skräddarsydd hudvård som arbetar med – och inte mot – dina genetiska förutsättningar. Det bästa sättet för att uppnå och bibehålla en frisk och hälsosam hy är att ge huden vad den vill ha.

I. En löddrande rengöringsprodukt för alla hudtyper, särskilt blandhy eller irriterad hy. Med hjälp av mjölksyra åstadkoms en mild, kemisk peeling som ser till att huden blir grundligt rengjord, vilket gör detta till den perfekta rengöringsprodukten för dem som bor i förorenade stadsmiljöer.

II. En krämbaserad rengörande skrubb som passar de flesta hudtyper. Småkornig flodbäddskvarts i en krämbas utför enastående skrubbning och avlägsnar den trötta ytan på huden. Mjölksyra hjälper den milda, kemiska skrubbningen att rengöra och ge nytt liv åt huden.

III. Ett antioxidant ansiktsvatten för alla hudtyper, torr och känslig hud inkluderat. Denna produkt lugnar, balanserar och jämnar utseendet på huden utan att orsaka torrhet eller skada, och förbereder den för fukt.

IV. En genomskinlig gel för att hantera sporadiska fläckar eller fläckbenägen hud. Detta gelrecept innehåller en imponerande lista över ingredienser som är kända för sina åtstramande och lugnande egenskaper som bidrar till en effektiv verkan utan att slita på eller torka ut huden. Denna produkt rekommenderas för direkt fläckapplicering så ofta det behövs. Komplettera två gånger i veckan med förslagsvis Blue Chamomile Facial Hydrating Masque som du finner i vårt sortiment för kroppsvård.

Aesop förespråkar brukandet av deras produkter som en del av ett balanserat liv innehållande en sund kost, lagom mycket motion, ett moderat intag av rött vin och en regelbunden dos av stimulerande litteratur.

V. Ett vitaminrikt serum för de flesta hudtyper.
Detta lätta serum med mattande effekt lugnar, balanserar och stärker hyn med hjälp av vitamin C och B3. Idealisk som daglig vitaminboost för normal till torr hy eller som fristående återfuktande produkt för den med fet hy.

VI. En icke-fet, vitaminrik kräm som lugnar och fuktar läpparna.
Denna E-vitaminrika, lätta kräm är framtagen speciellt för den känsliga huden på läpparna och tillför fukt samtidigt som den lugnar och gör läpparna mjuka. Sammansättningen innehåller inget silikon eller paraffin och har utformats för frekvent användning för att ge näring och lindring till det sårbara området kring munnen.

VII. En värdefull och potent
närande behandling för extremt torr eller irriterad hud. Denna koncentrerade botaniska olja är idealisk för hud som är i behov av intensiv, lugnande fuktgivning. Tio dyrbara och potenta växtextrakt med E- och A-vitamin ger omedelbar lindring till uttorkad hud.

VIII. Ett lågskummande serum utformat för maximal följsamhet och som passar alla hudtyper. Detta serum är växtbaserat, vilket bidrar till en maximalt låg friktion. Resultatet blir en perfekt rakning.

Aesop grundades 1987 i Melbourne. Ingredienserna kommer från de mest ansedda leverantörerna världen över. I Aesops laboratorium förenas högteknologi med beprövad vetenskaplig teori och praktik för att skapa produkter av exceptionell kvalitet.


HÅRVÅRD

Aesops hårvårdssortiment består av schampon och balsam som återspeglar övertygelsen om att rengöring av hårbotten och håret är en ritual som ger njutning.

IX. Ett milt schampoo för daglig vård av alla hudtyper. Detta imponerande schampo skyddar mot brott och rengör hår och hårbotten noggrant och gör det glänsande, mjukt och fräscht. Producerat på skonsamma växter och hydrolyserat vegetabiliskt protein som främjar tillväxten av starkt, friskt hår.

X. Ett lätt närande balsam för alla hårtyper.
Detta balsam lämpar sig för daglig användning och kommer att mjuka upp, ge glans och fukta ditt hår utan att tynga ned det. Resultatet är ett hår som är fuktat, slätt och lättare att borsta ut.

XI. En behandling före schamponering för torr, kliande och fjällande hårbotten.
Är din hårbotten känslig för irritation kräver den särskild uppmärksamhet. Denna mycket effektiva produkt lugnar hårbottnen med välgörande och fuktande växtextrakt som besitter utmärkta renande egenskaper.

XII. En intensiv hårbehandling för att återställa vitalitet och glans för alla hårtyper. Detta fantastiska och fuktande preparat vårdar håret på djupet, särkilt hår som är uttorkat eller sprött. Resultaten ger både hår och hårbotten följsamhet, glans, näring och fukt.

Aesops djupgående intresse för genomtänkt och hållbar design genomsyrar alla delar av deras verksamhet. På samma sätt som minutiös efterforskning föregår framtagandet av varje produkt ägnas också ett stort mått av omsorg åt produkternas förpackningar och kärl som både skall vara praktiska och en njutning för ögat.

KROPPSVÅRD

Aesops sortiment av tvålar, gel, salvor och oljor föddes ur en önskan att skapa produkter för kroppen som var skonsamma men ändå effektiva och som använder ämnen från växtriket på ett smart sätt. Produkter som är anpassade till varje hudtyp.

XIII. En lågskummande kroppsrengörare som innehåller botaniska extrakt av högsta kaliber. Denna ljuvligt doftande sammansättning är mild men rengör effektivt och innehåller hudmjukgörande botaniska extrakt och rosenknoppsolja för att skänka sinnena välbehag.

XIV. Ett exceptionellt fuktgivande balsam som är perfekt för alla hudtyper.
Detta friskt doftande balsam är förstärkt med hudnärande oljeextrakt från nötter. Dess intensivt fuktgivande egenskaper gör det till den perfekta produkten för att motverka torrhet under olika årstider eller för att skänka lindring till huden som regelbundet utsätts för luftkonditionerade miljöer.

XV. En elegant och sofistikerad botanisk oljebehandling för att fukta hela kroppen. Passar som fuktgivare för hela kroppen efter dusch eller tvätt och vid massagebehandlingar.

XVI. Fräsch munskölj som upprätthåller en oklanderlig munhygien. Denna alkoholfria munskölj löser problem med dålig andedräkt utan att störa salivproduktionen eller munnens naturliga pH-värde. För att inte riskera att orsaka din omgivning luktrelaterat obehag, tag en rejäl klunk och gurgla innan du kommer i närheten.