PALISSADE - HAY

Palissade är en samling utomhusmöbler framtagna för danska märket HAY. Möblerna är tillverkade av standardrör i stål som är runda för ramen och rektangulära för sits och rygg.

Konstruktionen gör det möjligt att bygga upp ett brett spektrum av typologier med ett gemensamt formspråk. Från pallar och bänkar till bord och stolar, soffor och loungestolar - kollektionen består av 13 olika delar som inte bara förenas genom en gemensam grafisk bild men även genom gemensamma karaktärsdrag: de är starka utan att vara skrymmande, och eleganta utan att vara bräckliga.

Hay planerade kollektionen utan att ha ett specifikt sammanhang i åtanke för möblerna. I stället är tanken att de ska fungera i en rad olika utomhusmiljöer: offentliga utrymmen, kaféer, restauranger, trädgårdar, terasser och balkonger.

De vertikala lamellerna erbjuder en passande komfort i utomhussammanhang samtidigt som luft och vatten fritt kan passera emellan dem. En extra kudde till sitsen tillåter extra hög komfort.

Tekniken som används för produktionen är grundläggande på samma gång som den är precis och industriell - rören är skurna, böjda, svetsade, förzinkade och pulverlackerade i olika färger.


DESIGNERS: RONAN & ERWAN BOUROULLEC

De Paris-baserade designbröderna Ronan & Erwan Bouroullec har arbetat tillsammans sedan 1998. Ronan är examinerad från Ècole supérieure des Arts Dècoratifs i Paris och Erwan gick på Ècole nationale supérieure des Arts i Cerny innan de startade sin egna studio. Tillsammans har Ronan & Erwan Bouroullec förvandlat designbranschen genom att erbjuda nya perspektiv på materialitet och ändamål.