Beni Ourain – 195 x 376

46 000 SEK
Wishlist
Leveransstatus: Finns i lager
PRODUKTINFORMATION:

En Beni Ourain är en traditionell och mycket slitstark nomadmatta. I över tusen år har kvinnor i Berberstammarna handknutet några av de vackraste mattorna i världen med ull hämtade från sina egna domesticerade får i Atlasbergen, Marocko. Varje matta är helt unik och skapas utifrån kvinnornas egna livserfarenheter, där naturen, kärleken och tron ofta är närvarande. Många Beni Ourain-mattor har vävts för att skydda mot hot utifrån och har därför försetts med lyckoamuletter, samt andra element för att bringa tur, trygghet och välstånd.

Att ullen är gräddvit snarare än kritvit och att mattans färger kan variera i nyans, beror på att dess ull är helt naturlig och ej kemiskt behandlad. Förutom att det ger en fantastisk känsla under dina fötter, gör det din Beni Ourain smutsavvisande och tålig på ett sätt som kemiskt behandlade mattor inte är. Mattorna är tätknutna och har lite strävare lugg vilket är resultatet av att man använder handspunnet garn.

Tack vare sin spännande tillverkningsprocess har varje matta små personliga egenheter att förälska sig i, såsom olika lång ull, avsaknad av fransar eller ojämna kanter. Unika detaljer som ger mattan dess charm och som gör din Beni Ourain till en investering för ditt hem, och för livet.

Mått:
195x376 cm

Övrigt:
Varje Beni Ourain är unik och denna matta finns bara i ett exemplar.

Beni Ourain – 195 x 376Beni Ourain – 195 x 376
Beni Ourain – 195 x 376Beni Ourain – 195 x 376

Nyheter

Filter loading...