PP250 Valet Chair
PP250 Valet Chair
PP250 Valet Chair
PP250 Valet Chair
< >
PP250 Valet Chair PP250 Valet Chair PP250 Valet Chair PP250 Valet Chair

PP250 Valet Chair

PP Møbler
Från: 84 870 SEK
close

BESTÄLL VIA KUNDSERVICE

Denna produkt finns i flera storlekar och utföranden. Produkten beställs genom vår kundservice. Med en personlig kontakt guidar vi dig till rätt val. Fyll i fälten nedan eller ring 031-711 76 21.


* Obligatoriska

Thank you for contacting customer service!

Please send us the email that was automatically generated for you based on your answers. You can now safely close this window.

PRODUKTINFORMATION:

PP250 Valet Chair, från PP Møbler, designades av Hans J. Wegner, 1953. Wegner kom på idén till PP250 efter ett långt samtal med arkitekturprofessorn Steen Eiler Rasmussen och designern Kay Bojesen om problemet med vikning av kläder på det mest praktiska sättet vid läggdags. Men slutförandet av idén inleddes inte förrän den danska kungen Frederik IX beställde en efter att ha sett den första fyrbenta versionen.

Wegner var missnöjd med den fyrbenta versionen och fortsatte arbeta med designen i två år, innan kungen fick sin stol. Slutresultatet blev en trebent version i tall med sits i teak. Wegner ville bevisa vilken extraordinärt vacker stol han kunde göra i ett så billigt material som tall.

Ryggen på stolen fungerar som en galge för en kavaj och sitsen kan ställas i upprätt läge så att byxorna kan vikas snyggt. Sitsen fungerar även som en låda för tex. nycklar och plånbok.

Material:
Tvålbehandlad ek
Tvålbehandlad lönn
Tvålbehandlad tall
Oljad ek
Oljad körsbär
Oljad lönn
Lackerad ek
Lackerad lönn
Lackerad tall
Lackerad körsbär

Mått:
B: 51 cm, H: 95 cm, Sitthöjd: 45 cm, D: 50 cm

Övrigt:
PP250 finns tillgänglig flera olika material. För mer information, vänligen kontakta oss på info@artilleriet.seeller ring +46 (0) 31-711 76 21.

Möbler

Filter loading...