Flower Pot nr1
Flower Pot nr1
< >
Flower Pot nr1Flower Pot nr1

Flower Pot nr1

Näfveqvarn
9 000 SEK
close

BESTÄLL VIA KUNDSERVICE

Denna produkt finns i flera storlekar och utföranden. Produkten beställs genom vår kundservice. Med en personlig kontakt guidar vi dig till rätt val. Fyll i fälten nedan eller ring 031-711 76 21.


* Obligatoriska

Thank you for contacting customer service!

Please send us the email that was automatically generated for you based on your answers. You can now safely close this window.

Leveransstatus: Finns i lager
PRODUKTINFORMATION:

Skulptören Anna Petrus (1886–1949) var en pionjär inom svensk formgivning och en av 1900-­talets mest intressanta skulptörer. Petrus fick sitt genombrott på den Baltiska utställningen i Malmö 1914. Därefter deltog hon på flera andra utställningar, bland annat utställningen i Göteborg 1923, världsutställningen i Paris 1925 och Stockholms­utställningen 1930. För Näfveqvarns bruk formgav hon bland annat gjutjärnskolonner till den svenska paviljongen på Parisutställningen. Paviljongen ritades av arkitekt Carl Bergsten. Detaljer av pelarna skulle sedan omformas till blomkrukor. Det är en av dessa krukor som nu görs i ny upplaga av Näfveqvarn.

Material:
Gjutjärn är ett levande material och varje produkt är unik. Rätt skött kan en produkt i gjutjärn hålla i generationer. Den patina gjutjärnet får med tiden är en del av produktens unika värde. Näfveqvarns produkter är efterbehandlade med alkoholbaserad färg för att tåla fukt och vatten. Hur länge färgen skyddar beror bland annat på väder och vind. Vill man ge ny glans åt produkterna kan man borsta dem med stålborste och måla ett nytt lager färg.

Mått:
H: 21 cm, Ø: 24 cm

Vikt:
14 kg