Silphium 30ml
Silphium 30ml
< >
Silphium 30mlSilphium 30ml

Silphium 30ml

Stora Skuggan
1 200 SEK
close

BESTÄLL VIA KUNDSERVICE

Denna produkt finns i flera storlekar och utföranden. Produkten beställs genom vår kundservice. Med en personlig kontakt guidar vi dig till rätt val. Fyll i fälten nedan eller ring 031-711 76 21.


* Obligatoriska

Thank you for contacting customer service!

Please send us the email that was automatically generated for you based on your answers. You can now safely close this window.

Leveransstatus: Finns i lager
PRODUKTINFORMATION:

Silphium (troligen från släktet Ferula) var en växt som växte i området Cyrene, nutida Libyen, och som var allmänt känd som krydda, medicinalväxt och parfym. Den blev berömd av grekiska filosofer och författare, liksom romerska kejsare och kokboksförfattare.
Det fanns många försök att odla Silphium, men inget lyckades. Plantan ville bara växa vilt i ett begränsat område av den nordafrikanska kusten. På grund av dess egenskaper som krydda och medicin blev Silphium den mest värdefulla kryddan i världen, och utklassade både saffran och kanel. Efterfrågan på Silphium blev så överväldigande att den skördades till utrotning, och smaken och lukten av världens mest enastående krydda var förlorad i tiden.

Stora Skuggans återgivande av denna historiska växt skapas genom att undersöka överlevande antagna släktingar till Silphium, genom att använda aromkemikalier (de molekylära byggstenarna i dofter) för att skapa den försvunna doften. Doften ligger mot en bakgrund av gammal rökelse, skog och läder

Topp:
Silphium, Cistros

Hjärt:
Kanel, Tobakslöv, Pelargon, Svartpeppar, Ingefära, Kryddnejlika

Bas:
Olibanum, Cederträ, Myrra, Läder

Gjorda för hand i Stockholm.