ARTILLERIET <3 BIRGITTA WATZ

Birgitta Watz har genom åren uttryckt sig konstnärligt genom många olika material: glas, lera, målningar, skulpturer och textilier för att nämna några. Utöver att vara en nyfiken formgivare är Birgitta också professor i konst och design, med hela måltiden i fokus.

År av studier och utbildning i konst, kultur, historia och tekniker integreras naturligt in i Birgitta Watz kulinariska design. »Arkeologer kan studera skärvorna av antikens keramik för att förstå människors matvanor för hundra- och tusentals år sedan. En bra hand är allt du behöver för att forma föremål ur lera. En bra hand och fantasi.« Birgitta själv har denna hand och fantasi.

Birgittas keramik har en till synes enkelt form, men i både form och teknik kommunicerar hennes design med historiska designtraditioner. »Tillgången till lera, användbarheten hos produkterna, deras tolerans och styrka  - alla dessa faktorer har gjort keramik till en naturlig del av våra liv sedan tidens början.« förklarar Birgitta.

Det är fascinerande att lyssna på Birgitta Watz intellektuella och klarsynta resonemang om mänskliga behov och beteenden, för att sedan se detta omvandlas i hennes arbete; En vital och vacker form!